logo

Hightech-oplossing voor uw biomassa-afval

Wilt u ook gratis warmte uit uw biomassa-afval?

Meer informatie

Onze verarmde landbouwgronden zijn dringend toe aan verbetering. Met TerraWatt BIO bieden wij gemeenten en grote bedrijven de ideale oplossing om het bodemleven weer gezond te maken. Hiervoor verwerken wij biomassa-afval tot een hoogwaardige koolstof. Terug in de natuur zorgt dit biochar voor herstel van de natuurlijke balans. Tijdens het verwerkingsproces komt veel bruikbare, gratis groene warmte vrij met een lage CO2-emissie.

Met biochar haalt u eruit wat erin zit

Biochar draagt intensief bij aan een gezondere bodemkwaliteit. Door biochar te mengen met compost, wordt de natuurlijke balans hersteld. CO2 verdwijnt niet langer in de lucht, maar wordt opgenomen in de bodem, waardoor het bodemleven actiever wordt en de gewassen beter groeien.

Betere wateropname

Biochar verbetert het vermogen van de bodem om het grondwater vast te houden. Het herstelt de waterinfiltratie, zorgt voor minder overstromingen en beperkt het verlies van water door verdamping.

Vruchtbaardere bodem

Biochar zorgt voor de opbouw van een duurzame en vruchtbare bodemstructuur. Het verhoogt de aanwezigheid van voedingsstoffen in de wortelzone, zorgt dat de voeding uit de grond beter wordt opgenomen en vermindert de aantasting door het wegvloeien van water en meststoffen.

Minder ziektes

Biochar creëert een omgeving die geschikt is voor microbiële groei. Het bevordert de aanwezigheid van nuttige microbiële stoffen en beschermt tegen stressfactoren, ziektes en plagen.

Gezonder milieu

Biochar vermindert de uitstoot van broeikasgassen en zorgt zo voor een beter milieu in de directe omgeving.

Bonus: gratis groene warmte

Het Pyreg-systeem draait op de energie die vrijkomt tijdens de verwerking. Alleen bij het opstarten is wat externe energie nodig. Het proces levert veel bruikbare warmte op. Die geven we gratis weg voor de verwarming van uw bedrijf en van huizen en gebouwen in uw omgeving. Zo kunnen we de gasvoorzieningen afsluiten en bespaart u flink op uw energiekosten.

Project Lelystad

TerraWatt BIO werkt op dit moment aan een project met de Universiteit van Wageningen. Met biomassa-pyrolysesysteem Pyreg zet de locatie in Lelystad haar biomassa-afval om in hoogwaardig biochar. Het doel is om de gasvoorziening van deze locatie volledig overbodig te maken en vervolgens af te sluiten.